Subscribe Twitter Twitter

11 Şubat 2012

Evra'nın Bakışları


Belki de son ayların en manidar karelerinden biri olmaya adaydır yukarıdaki. İngiltere'de tüm futbol dünyası bir yandan Capello sonrası dönemi düşünedururken, öte yandan tam da bu fotoğrafın çekildiği anda neler yaşanacağının derdine düşmüştü halihazırda. Suarez ise olabilecek en anlamsız hareketi yaptı ve muhabbete tuz biber ekti ama biber tatlı değil acıydı.

Evra'nın bakışları çok şey anlatıyor aslında (resmin üstüne tıklarsanız daha büyük halde görebilirsiniz). Hani sanki bu ifadesini cümlelere dökse "arkadaşım gel, tamam bir çocukluk ettin, affedeceğim de zaten ama bari daha fazla kendini rezil etme" diyecek! Ne var ki bu tavrıyla sadece Old Trafford'taki kalabalığın değil, tüm futbol aleminin antipatisini kazanmış oldu Suarez. Liverpool gibi güçlü ve ilham verici geçmişe sahip bir kulüpte, hele de kulübede o geçmişin önemli bir mihenk taşı olan Dalglish varken bu tavrın anlamı da açıklaması da özrü de yok bu dakikadan sonra.

Son olarak Dalglish'in konuyla ilgili yaklaşımını bir hayli merak ediyorum. Liverpool'da futbolcu - menajer olarak görev yaptığı yıllarda kendi oyuncusu John Barnes'a tonla ırkçı saldırı yapılmıştı. Rivayete göre kontrata imzayı atmadan önce bazı Liverpool taraftarları bile onu takımda istememişti. Hatta Goodison Park'taki bir Everton derbisinde Barnes'ın üzerine muz bile fırlatılmıştı tribünlerden. Dalglish, o dönemde bu muamele ile karşılaşan futbolcusunun moralini düzeltme yükümlülüğünü omzunda taşıyordu. Şimdi ise yine kendi futbolcusu rakip oyuncuya ırkçı saldırıda bulunmaktan 8 maç ceza alıyor ve sahalara döndüğü anda bu yarayı tekrar kanatıyor. Kısacası Suarez'in Liverpool kariyerini, ırkçılık virüsünün iki yüzünü de hem menajer hem oyuncu gözünden tecrübe etmiş Dalglish'in tutumu belirleyecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu ligi az çok takip eden biri Suarez'in hangi kafada olduğunu bilir zaten. Evra'yı da sert girişleriyle tanıyoruz fakat, böyle futbol dışı çirkin hareketleri ayrı değerlendirmek lazım. Açıkçası Liverpool gibi bir takıma da böyle bir oyuncu yakışmıyor.

Bana kalırsa orada Suarez'e verilebilecek en güzel cevabı Ferdinand verdi.

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...