Subscribe Twitter Twitter

6 Mayıs 2010

Yabancı Fetişizmi

Bu ülkede spor medyasını anlamak gerçekten güç. Nedense bir yabancı oyuncu takıntısı var ki akıllara zarar. Hem de yıllardır... Edirne'den içeri biraz popüler bir futbolcu gireceği zaman yer yerinden oynuyor. 3. dünya ülkesiyiz ya, biraz nam salmış yabancı bir futbolcu her daim sansasyoneldir çünkü! Önceden adını duymadığımız bir adam ise daha buraya ayak basmadan "süper hareketler" soslu videoları her yerde dolanıyor. Ayak bastığı anda da omuzlara alınıp tekrar yerden kesiliyor ya, ilginç işte! Burası Türkiye... Sonra oyuncuyu bulutların üzerinden indirebilene aşk olsun. Yazık; bilmiyor ki iki maç vasat oynayınca bu sefer de yerin dibine sokulacak.

Medyanın yabancı oyuncuları hem abartılı sevmesi, hem de onlardan neredeyse nefret etmesi doğal aslında. Nabza göre şerbet... Halk bunu istiyor, saçma sapan şekilde en çok bundan heyecan duyuyor. Hal böyleyken gazete sayfalarını açtığınız anda Brezilya dizisi okur gibi oluyorsunuz. O gidecekmiş, bu gelecekmiş, o teknik direktör şu kadar yabancı oyuncu takviyesi istemiş vs... Nereden biliyorsun ki? Buyrun Habertürk kaynaklı bir Milliyet haberine. Kısaca Rijkaard 5 futbolcu transfer etmek istiyormuş ve hepsi illaki yabancı olacakmış. Bu adam bunu söyler mi? İnanır mısınız? Bir de malum oyuncuların bir kısmı dünya çapında olmalıymış, yoksa Rijkaard'ın ayrılabileceğinden korkuyormuş GS yönetimi. Yabancı sevdalısıyız ya... Medyamız transfer dönemi yaklaşırken Hollandalıyı da hemen bizim dilimizden konuşturmaya başladı bile işte.

Şu haber de Lig TV'den ve daha komik!.. Bu sefer Beşiktaş, 9 yabancısını birden gönderme kararı almış. Hadi oldu diyelim... Ama bizimkiler meğer bunu resmen liste yapmış ve uluslararası menajerlere yollamış bile. Üstelik Milliyet'in aktardığına göre de Sivok ve Holosko'nun isimlerinin yanına "Dünya Kupası'nda oynayacak" diye not bile düşmüş! Güzel medyamız ya bu işleri gerçekten çocuk oyuncağı sanıyor, ya da okuyucusunu resmen aptal yerine koyuyor. Haberde ne imza var ne bir şey. Bütün cümleler "öğrenildi, bildirildi, ifade edildi, belirtildi" ile bitiyor. Kimden öğrendin, kim bildirdi, neden inanayım ben buna? Üstelik Beşiktaş kulübünün yabancı oyuncularına karşı ne garezi var da 9 tanesini toptan yolcu etsin? He tabi Quaresma gelecek nasılsa! O olmazsa zaten kulübün borcu da az, bomba transferler patlar eninde sonunda. Önümüzdeki haftalarda çok duyacağız zaten bunları değil mi?

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...