Subscribe Twitter Twitter

9 Mayıs 2010

İkinci Olmak

Enteresan bir sezonu kapamak üzereyiz. Yazılacak çok şey var gerçi ama bu sene kaybedenler arasında enteresan durumlar söz konusu. Geçen hafta Hollanda'da Twente şampiyonluğunu ilan etmişti. Ancak Ajax'ın olağanüstü performansı bunun gölgesinde kaldı. Sezonu tam 106 gol ve 86 averaj ile 85 puanda noktaladı Martin Jol'ün ekibi. Onlardan sonra en skorer takım olan PSV'nin 72 golü var, ki bu sayı Ajax'ın averajına bile yaklaşamıyor. Tüm bu rakamlara bakınca böyle bir takımın ligi lider bitirmesini bekleyebilirsiniz ama futbol bu... Şaşırmak için her zaman bir şansınız olabiliyor.

Geride bıraktığımız haftasonu Chelsea de 4 yıllık aranın ardından şampiyon oldu. Hem de 103 gollü bir sezonun sonunda... Mükemmel bir grafik çizdi Maviler ve birinciliği hak ettiler. Yalnız Ada'da Rooney'nin Altın Ayakkabı'ya uzanamaması sanki şaşırtıcı oldu biraz. Sezon boyunca Messi ile beraber gayet sıradışı bir performansı vardı Avrupa çapında. Yalnız 30 Mart'taki Bayern maçında sakatlanması sadece kendisini değil, takımını da yaktı bir anlamda. Yılın son golünü de bu maçta kaydetti Rooney. Böylece henüz mart ayında ulaştığı 26 lig golünü daha fazla artıramadı ve gol krallığını Drogba'ya kaptırdı.

Kaybedenler kulübümüzün son üyesi muhtemelen haftaya İspanya'dan çıkacak. Bir takım düşünün ki ligdeki 37 maçın 31'ini kazansın. Üstelik bu süreçte 101 gol atsın ve 34 tane yesin. Topladığı puanlar 95'i bulsun final maçı öncesinde. Ancak bu takım yine de 2. sırada kalsın! Evet, Real Madrid'ten bahsediyoruz. Erken konuşmak gibi olmasın ama haftaya Hem R. Madrid hem de Barça kazanırsa, belki de tarihteki en müthiş ikincilik performansına imza atacak başkent ekibi. Transfere 250 milyon €'dan fazla harcamasına rağmen ezeli rakibini geçemeyecek muhtemelen.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...