Subscribe Twitter Twitter

19 Mayıs 2010

Ercan Saatçi Denen İnsan

Şu linke tıklayarak Hürriyet gazetesinde yer alan bir habere bakalım. Foto galeri olarak düzenlenmiş yazının başlığı "Fenerbahçe neden kaybetti, Bursa nasıl kazandı?". Cümlelerin kimin kaleminden döküldüğü belli aslında. O makamı uzaktan yakından hiç hak etmeyen, sırf birilerinin damadı diye ülkenin en köklü gazetelerinin birinde saçma sapan spor müdürlüğü yapan Ercan Saatçi'den bahsediyorum.

Malum yazıda ilerledikçe artık bu adamın ne kadar düştüğünü göreceksiniz. Futbolu sadece ve sadece masa başı oyunlarından ibaret sanmış olacak herhalde. Fener Trabzon'u moralman yumuşatmamış, Beşiktaş eksik kadroyla gitmiş, üstelik bir gol 'nedense' kendi kalesineymiş, Bursa'yı Levent Kızıl şampiyon yapmış vs... Daha bir sürü deli saçması var. Bir insan bu kadar mı körelebilir? Kendisinin gazeteci sıfatını zaten geçtik. Öyle değil çünkü kesinlikle, olmayabilir de. Ama madem bir şekilde o koltukta oturuyorsun, işini düzgün yapmaya çalışmak bir yana dursun, en azından etik değerlerini korumaya çalışırsın. Tarafsız olmamasını da geçtim; ki yazıdaki ithamlar taraflı birinin bile ancak fanatizm kokan bayat forumlara yazacağı türden.

Saatçi'nin gözünde bir Fener var, bir de diğer 'değersizler'... Takımı kazanırsa en büyük zaten odur. Kaybederse hakem taraflıdır veya rakip çirkeftir. Kötü bir sezon geçiriyorsa futbolcular 'kesinlikle' sahtekardır. Tersi durumda Fener yine her türlü engele rağmen başarmıştır. İşler bu sezonki gibi olunca da o küçük beyindeki tekdüze kıvrımlar şaşırıyor işte. Bu sefer kime ne giydireceğini bilemiyor. Zaten yapıcı olmaktan çok uzak bir şekilde yıkıcı olan bu insan iyice kontrolden çıkıyor. Biz de halk olarak bu adamın spor sayfalarını kabulleniyoruz öyle mi?

Bursaspor'un sonuna kadar hak edilmiş şampiyonluğu şüphesiz büyük bir devrimdir. Dört büyükler haricindekilere ilham vermesi, kendine güvensiz Türk teknik adamları silkindirmesi, daha çekişmeli ve zengin bir lig gibi sonuçlar tabii ki takdir edilmekten de öte. Ancak Ercan Saatçi gibi akıldan ve futbol sevgisinden yoksun fanatik yazarlar tayfasına da tokat gibi cevap vermiştir Bursaspor. Beni en çok sevindiren unsurlardan biri bu. Tabii bu sezon böyle oldu diye medyamız bu fanatiklerden ayıklanacak mı? Daha tarafsız ve dengeli gazeteler okuyabilecek miyiz? Yalan haberler önümüze konmayacak mı hiç? Sanki bunlar için biraz daha zaman var. En azından Bursa'nın yanına Eskişehir, Kayseri, Gaziantep gibileri eklenmeli ki Saatçi tayfasının o 'haram' ekmeği önünden alınmış olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...