Subscribe Twitter Twitter

9 Aralık 2008

Kurtarıcı (?) Ramos

2 gece önceki Sevilla maçından sonra "Nou Camp'ta kazanmamız imkansız" demişti Schuster. Doğru bildi, zira artık takımın başında değil kendisi. Madrid'te kaybedecek veya kazanacak olan yeni isim Juande Ramos.

Ramos'un Tottenham'ı nasıl dibe vurdurduğu da tam bir muallak olarak kaldı. Sevilla'da görev yaptığı 2 yılda 2 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 1 İspanya Kral Kupası, 1 İspanya Süper Kupası kazanan bir teknik direktörden bahsediyoruz. Daha ne olsun ki? Burada uyguladığı mükemmele yakın bir idman sistemi vardı ve yediği yemeğin içindeki minerallerden uyku saatinin dakikasına kadar futbolcu ile her yönden ilgilenen bir sistemdi bu. Sevilla'nın altyapı sistemini anlatmaya gerek yok zaten; Reyes, Baptista, Sergio Ramos, Dani Alves gibi yetenekleri son yıllarda parlatıp müthiş paraya dev takımlara sattılar. Navas, Capel, Fabiano ise yine burada kendini kanıtlamış ve halen takımda bulunan isimler. Kanoute de yine Sevilla'da kendine geldi ve hala orada. Tottenham kadrosunun Sevilla'dan altta kalır pek bir tarafı yoktu ama 8 maçta toplanan 2 puanın açıklaması teknik-taktik-sistemden çok daha farklı geliyor bana.

Madrid'in son hocasından bahsetmişken, yakın tarihteki hocalara bir göz atınca ilginç bir durum ortaya çıkıyor. 1999 yılındaki Toshack faciasından sonra öz evladımız deyip Del Bosque göreve getiriliyor. Başarılarla dolu 4 sezonun ardından Queiroz deneniyor yükselen değer denip, ama o da koca sezonu yalan ediyor. Sonraki sezon yine öz evlat nidaları altında önce Camacho, onun istifasından sonra diğer öz evlat Garcia Remon görevi devralıyor ve sezonu kurtarıcı hoca olarak Luxemburgo tamamlıyor. Sonraki sezon o da eline yüzüne bulaştırınca başka bir öz evlat Juan Ramon getiriyor Haziran ayını. Ondan sonra tahmin edeceğiniz gibi tekrar bir kurtarıcı hoca Capello geçiyor takımın başına ama bir sezon durup takımı şampiyon yaptıktan sonra Madrid yönetiminin "bizim çocuk" takıntısına kurban gidiyor. İşte geldik son öz evlat Schuster'e... O da ilk sezonunda takımı şampiyon yapıyor ama işler kötü gitmeye başlayınca sıradaki kurtarıcı Ramos'a görevi kaptırmaktan kurtulamıyor.

Anlayacağınız 9 yıldır sırayla öz evlat - kurtarıcı hoca sarmalı var Real Madrid'te. Ramos ne yapar bilemeyiz, ama 6 Hollandalının olduğu takıma kendine has bir sistemi nasıl oturtacak merak ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...