Subscribe Twitter Twitter

8 Aralık 2008

Arjantin Kaynıyor


Nedendir bilmem ama seviyorum Arjantin'i. Futbolu, futbolcusu, tribünleriyle bir başka. Daha bir deli ortam var orada ve bize gayet benziyorlar birçok yönden. Aslına bakarsak futbolun asla sadece futbol olmadığı yerler varsa, başında Arjantin gelir diyebilirim.

Arjantin Apertura Ligi'nde önümüzdeki hafta son maçlar oynanacak ve sezonun ilk şampiyonu belli olacak. Yalnız puan tablosunun üst tarafları biraz karışık. İlk üç sıra San Lorenzo, Tigre ve Boca Juniors'tan oluşuyor ve üçünün de puanları eşit. Yalnız statü bizden biraz farklı olduğu için, son hafta zirvede puan eşitliği yaşanması durumunda play-off maçları oynanacak. Gönlüm Boca'dan yana tabii.

River Plate ise tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiriyor. Son sıradalar, ancak Arjantin'de küme düşecek takımlar son üç sezonda toplanan puanların ortalaması alınarak belirlendiği için böyle bir tehlikeleri yok. Aslında ligin kalitesini korumak adına güzel bir sistem, ama ağırlıklı ortalama alınsa daha adil olurdu sanki. Mesela en eski sezona 0.2, geçen sezona 0.3, bu sezona da 0.5 gibi bir oran verilebilir bana göre.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...