Subscribe Twitter Twitter

9 Nisan 2012

Premier Lig'de Kırılma Anları


Futbolda genel olarak en önemli olgulardan biri nedir diye sorulsa muhtemelen cevaplarımdan biri "kırılma anı" olurdu. Bir maça ne kadar iyi hazırlanırsanız hazırlanın, hatta sahada ne kadar iyi oynarsanız oynayın... Veya sezona ne kadar iyi başlarsanız başlayın, öyle de götürün... Şartlara göre kendi kendine oluşan bazı kırılma anları vardır ki; gerek maç, gerek sezon içerisinde o eşiği geçemediğiniz anda olayın sonunu getiremezsiniz. Bu sezon Premier Lig'in zirvelerinde yaşanan tam da budur bana göre.


Manchester City'yi ele alalım. "Artık bu sefer olacak galiba" gazıyla sezona başladılar ve hiç de fena götürmediler. United'ı Old Trafford'ta 6-1 ile perişan ettiler, haftalar boyunca zirveden de inmediler. Ama onların tecrübe eksikliği, sezonun yoruculuğundan nasibini aldı. United'ta eksikten ziyade fazla olan tam da bu ve bununla birlikte gelen sabırdı. Şampiyonlar Ligi'nden elenip Avrupa Ligi'ne kalmak da City'yi motivasyon olarak bir alt vitese taktı. Orada da Sporting'e elenince City'nin kırılma anı yaşanmış oldu. Silva'nın formsuzluğu buna eklenince 8 puanlık farka kadar geldi olay. Hatta Tevez'e bile tekrar sarıldılar!


Arsenal adına kabus gibi başlayan sezon; Wenger'in biraz geç birbirine alışan, sonradan bir bütün halini alan takımı ile hız kazandı. Rosicky'nin belalı sakatlığından tamamen kurtulup Wilshere'in yokluğunda ipleri eline alışı onların kaderini değiştiren etmen oldu. Öte yandan Tottenham ise 21. haftada oynadığı Manchester City maçını kazanabilseydi liderle puan farkını 2'ye kadar indirmiş olacaktı. Berabere giden maçta Defoe'nun son dakikada altıpas içinden kaleye sokamadığı top, saniyeler sonra dönüp dolaşıp Friedel'in arkasındaki ağlara takılınca sevinen City, yıkılan Tottenham oldu. Bundan birkaç hafta sonra Redknapp'in adı milli takımla anılır olunca Tottenham'ın düşüşü iyice ivme kazandı. Bugün Arsenal'in gerisinde kaldı, liderle olan puan farkı 20'yi buldu.


27. hafta bitmişken 3. sıradaki Tottenham'ın 9 puan gerisinde 6. sırada bulunan Newcastle ise o günden sonra ligde puan bile kaybetmedi. Takıma Ocak ayında katılan Papiss Cisse, oynadığı 9 lig maçında 10 gole imza atmayı başardı. Hatta bu 10 golün 8 tanesi, 15 puan getiren o son 5 maça ait. Bir anlamda Newcastle'ın kırılma noktası olarak Cisse'nin sözleşme imzalamasını gösterebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...