Subscribe Twitter Twitter

6 Nisan 2012

Avrupa'da Son 8


UEFA Avrupa Ligi'nde de çeyrek final eşleşmeleri tamamlandığına göre, bu kupada ve Şampiyonlar Ligi'nde son 4'e kalmış takımlar hakkında ufak bir analiz yapabiliriz. Malum 8 takımın tam 5 tanesi İspanyol öncelikle. Uzun zamandır La Liga'nın artık sadece Barça ve Real Madrid'ten ibaret olduğunu söyler dururuz. Ama yine de bu ikili haricindekiler Devler Ligi'nde olmasa bile Avrupa'nın ikinci kupasında tam gaz ilerliyor. Şu linkten de görülebileceği üzere son yıllardaki performansı sayesinde İspanya, UEFA katsayı sisteminde önümüzdeki sezon muhtemelen İngiltere'yi sollayıp liderliği devralacak. Zira bu sezon aradaki farkı iyice kapattılar ve İngilizler'in Manchester United ile Avrupa'nın zirvesine çıktığı 2007/08 sezonu önümüzdeki yıl ortalama puana dahil edilmeyecek. Bu da İspanya'yı 1 numaraya taşıyacak önemli bir unsur elbette. Bir de yarı finalde Barcelona'nın Chelsea'yi elemekten beter etmesi de işten değil, ki İspanya'yı İngiltere önüne geçirecek bir nokta daha...

Öte yandan Real Madrid ve Bayern Münih arasındaki eşleşme tam anlamıyla bir nostalji. 2000'lerin başlarında bu ikilinin çekişmelerine şahit olup durduk. Sonrasında Real Madrid'in Avrupa'da düşüşü başlarken bu çekişmenin yerini Barcelona - Chelsea (veya Mourinho diyelim) aldı, ki bu ikili de yarı finalin diğer ayağında karşılaşıyor zaten. Kısacası Şampiyonlar Ligi'nde eski ve biraz daha eski rekabetler tekrar gün yüzüne çıkıyor.


Avrupa Ligi bu sezon Bielsa'nın damgasıyla geçiyor. Önce Manchester United, ardından Schalke'yi sansasyonel biçimde elediler, ki Bielsa'nın sürprizlerle dolu futbol anlayışından da bu beklenirdi! Yarı finalde Sporting Lisbon'u geçip finalde olmaları sürpriz değil. Öteki tarafta ise Atletico Madrid ve Valencia arasında kıyasıya bir eşleşme oldu. Burada da Valencia'nın finale çıktığını düşünürsek neredeyse Şampiyonlar Ligi tadında bir final izleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...