Subscribe Twitter Twitter

2 Kasım 2011

TamSaha Kasım



Bursaspor'da oynarken de taraftarların sevgilisiydi, Trabzonspor formasını giyerken de... Şimdi Beşiktaş'ın oyuncusu ve taraftarın da teknik direktör Carvalhal'ın da gözdesi. Üstelik artık Millî Takım'ın da banko stoperi. Onu bu noktaya getiren sadece sahada her şeyini veren futbolcu olarak görünmesi değil, 29 yaşına karşın hâlâ öğrenmeye açık algısı ve mantalitesi. Egemen Korkmaz: Profesyonelliğin tescilli markası...

Bundesliga'nın önemli takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen, Almanya Genç Milli Takımı'yla Avrupa Şampiyonluğu yaşayan ancak son tercihini Türkiye'den yana yapan genç bir yıldız adayı var karşımızda. 2009'da geçirdiği kaza sonucu alevlerin arasında kalan ve 7 ay futbol oynayamayan başarılı stoperin mayası futbolla yoğrulmuş. Ömer Toprak: Toprağında futbolculuk var!

Beşiktaş'ın alt yapısından yetişip Genç Millî Takımlarda attığı gollerle sivrildi. 16 yaşında yükseldiği Beşiktaş'ın A takımında Schuster'in gözdesi olmayı başardı. Yarım sezonu Bucaspor'da kiralık geçirdikten sonra biraz daha pişmesi için K. Karabükspor'a kiralandı. Sürati ve yerinde durmayan, devamlı pozisyon kovalayan oyun karakteriyle ele avuca sığmayan bir golcü portresi çiziyor. Ali Kuçik: Golü arayan adam!

Almanya'da Wolfsburg'un altyapısından yetişti, önce Duisburg, sonra da ülkemiz takımlarından Kayserispor'un yolunu tuttu. Genç ve gurbetçi oyuncuların ağırlıkta olduğu sar-kırmızılı ekipte yaptığı asistlerle dikkat çekti sezon başında. Hocası ona sağ açıkta görev verse de asıl mevkii forvet arkası olan genç oyuncu, bugüne gelene kadar yaşadıklarını bizlerle paylaştı. Sefa Yılmaz: "Türkiye'de futbol duygularla oynanıyor..."

Henüz 20 yaşında olmasına rağmen Belçika, Hollanda ve Almanya gibi üç farklı ülkede oynama şansına erişti. Kısacası futbola Belçika'da başladı, Hollanda'da yetişti, şimdilerde ise Almanya 2. Ligi'nde Aachen forması giyiyor. İşte hem sol açık hem de orta saha oynayabilen Ümit Millî Takımızın genç yıldız adayının hikâyesi… Alper Uludağ: "Tam bir takım oyuncusuyum..."

Genç Millî Takımlarımızın kalesinde başarıyla görev yapan, 17 yaşından itibaren Eintracht Frankfurt'un A takımında yer alan bir gurbetçi o. Düzgün bir fiziği, kalecilik yetenekleri, hırsı ve hepsinden önemlisi büyük hedefleri var. Sadece iyi bir kaleci olmakla yetinmeyeceğini, dünyanın en iyisi olmak istediğini söylüyor. Eğitim işini o kadar ciddiye almış ki, mesleki stajını sürdürdüğü fabrikada saat 06.00'da işbaşı yapıyor. Aykut Özer: "1 numara olmak istiyorum!"

Ayrıca, "Millî Takım: Heyecanlı bir Türk filmi!", "Hırvatistan: Yaşı küçük, başarısı büyük", "Euro 2012: Sadece iki tulumcu çıktı", "Euro 2012: Sürprize son iki adım", "Avrupa Futbol Şampiyonası Tarihi: Panzer destanından Panenka penaltısına", "Şampiyonlar Ligi: Aslan payı Manchester United'ın", "Buhran döneminde futbol", "Altyapı sanatı",  "Büyük hezimetler!",  "Carlos Tevez: Carlito'nun yolu", "Stadın da adı var",  "Video teknolojisi gerekli mi?", "Güney Kıbrıs: Avrupa'nın yükselen trendi", "Tribünler çiçek açtı" dosyalarıyla TamSaha'nın Kasım sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...