Subscribe Twitter Twitter

3 Nisan 2011

Avrupa'da Gol Krallığı: Nisan



İngiltere:    Berbatov (Man. Utd.)     20 gol
İspanya:      Messi (Barcelona)            27 gol
Almanya:   M. Gomez (Bayern)         19 gol
İtalya:          Di Natale (Udinese)          25 gol
Fransa:        Moussa Sow (Lille)           20 gol
Portekiz:    Hulk (Porto)                       20 gol
Ukrayna:   Seleznov (Dnipro)            13 gol
Hollanda:  Bulykin (Den Haag)         18 gol
Türkiye:    Alex (Fenerbahçe)            19 gol


Gol krallığı listemizde Mart ayındakinden pek bir fark yok. Artık sezon yorgunluğunun da iyice devreye girdiği şu dönemde gol konusunda yüksek bir ivme beklemek zor zaten. En büyük çekişme ise sezon başından beri olduğu gibi La Liga'da. Hatta Messi ile Ronaldo arasındaki rekabetin bu sezon Barcelona ile Real Madrid arasındakinden daha zorlu olduğunu söyleyebiliriz! Öyle ki, ikisi de ligde 27 maçta 27'şer gole  imza atmış durumdalar. Ancak Messi sadece 35 dakika daha az sahada kalarak bu istatistiği elde etti. İkisi yıldızı şu an için ayıran şey de sadece bu.


Serie A'da da aslında benzer durum söz konusu. Aynı gol sayısına sahip Di Natale ve Cavani'nin arasında sadece bir 90 dakikalık fark var. İtalya'da 2005/06 sezonunda Toni'nin attığı 31 gole en çok yaklaşan, geçen sezon 29 golle yine Di Natale olmuştu. Bu rakama ulaşmak için önünde 7 maç daha var. Maç başına 0,83 gol ortalaması olan Di Natale bu formla giderse istatistikî olarak 31'i bulacak. 


Ama tabi ne demişti yıllar önce Talay Erker? "Hagi sana 4o metreden bir çakar, nereye koyacağını bilemezsin o istatistikleri!". Bir yerde 'top yuvarlak' deyip nokta koymak lazım işte...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...