Subscribe Twitter Twitter

3 Mart 2012

TamSaha Mart



TamSaha dergisinin Mart sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 89. sayısı da dopdolu.

Galatasaray'ın Taffarel ve Mondragon sonrası yaşadığı kaleci sorununu çözen yine bir Güney Amerikalı oldu. Sarı-kırmızılıların Lazio'dan transfer ettiği  genç file bekçisi, küçükken istemeyerek geçtiği kalede bugün dünyanın en iyilerinden biri sayılıyor. Uyum sorununu aştıkça form grafiğini yükselten Uruguaylı, Galatasaray'la Avrupa kupalarında başarı kazanmak istiyor. Fernando Muslera: "Ağlaya ağlaya kaleci oldum!"

Adını henüz 18 yaşındayken duyuran ve her daim patlama yapması beklenen bir oyuncu oldu. Özellikle Genç Millî Takımlardaki performansıyla geleceğin yıldız adayı olarak gösterilse de Fenerbahçe'de geçirdiği beş sezonda forma şansını sadece kiralandığı takımlarda bulabildi. Gaziantepspor'daki performansıyla kendisine güvenenleri yanıltmayan süper solak, yeni takımı Trabzonspor'da da döktürmeye devam ediyor. Olcan Adın: "Futbola hiç küsmedim..."

Süper Lig'in en iyi profesyonellerinden birisi  Metin Depe. Kenarda da otursa sahanın içinde de yer alsa kaptanlığını yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a ekstra bir güç ve ruh katıyor. Bugünlere geliş hikâyesi ise son derece çarpıcı. "Dişiyle tırnağıyla kazıyarak gelmek" deyimi sanki onu tarif ediyor. Son derece açık sözlü, güler yüzlü ve sempatik kaptanın hem hayatı hem de sözleri, genç oyunculara ders verecek nitelikte: Film gibi bir hayat...

Almanya, Türkiye ve İspanya'da geçirdiği futbolculuk kariyerinde bir istikrar abidesiydi Tayfun Korkut. Teknik adamlığa da adımını yine İspanya'da attı. Real Sociedad'ın altyapısında başladığı kariyerinde 1 yıl boyunca İspanya'yı dolaşıp ülke futbolunu gözlemledi. Ardından Almanya'da Hoffenheim ve Stuttgart'ın altyapılarında çalıştı. UEFA Pro Lisansı'nı Köln Spor Akademisi'nden alan ve A Millî Takım'da Abdullah Avcı'nın yardımcılığını üstlenen genç teknik adam, uluslararası tecrübe ve bilgilerini TamSaha ile paylaştı: Çok özel bir yardımcı...

Tam 15 sene Borussia Dortmund'un çeşitli yaş kategorilerinde forma giydikten sonra geçtiğimiz sezon yolu Gençlerbirliği ile kesişti. Bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig'in göze batan gençlerinden biri haline geldi. En büyük hedefi bir gün A Millî Takım formasını giymek ve Borussia Dortmund'da kendisine şans tanımayan Jürgen Klopp'la hesaplaşmak. Yasin Öztekin: Sol kanatta yeni bir fırtına...

Süper Lig'de bu sezon adından söz ettirmeye başlayan Çağatay Şahan, aynı zamanda Celal Bayar Üniversitesi'nde doktora yapan bir akademisyen. Öğrencilik yıllarında profesyonel  müzisyenlik yapan, halen piyano çalan, su altı sporlarına meraklı, farklı bir hakem var karşımızda. Üstelik futbolu "hocalık" yapacak kadar iyi biliyor ve  üniversitenin futbol takımlarının antrenörlüğünü yapıyor: "Hakem sınırda yaşar!"

Ayrıca, "Millî Takım: Maçı kaybettik, umudu kazandık", "Deloiette Raporu: El Clasicocular 400 milyon sınırını aştı", "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Tarihi: Rüyadan kâbusa, kâbustan rüyaya", "Afrika Kupası: Zambiya'nın peri masalı", "Borussia Mönchengladbach: Efsane dirilecek mi?", "Unutulmaz üçlüler", "Neuchatel Xamax: Yabancı sermayenin kurbanı!", "Başarısız dublörler", "Juventus: Siyahtan beyaza", "Ernst Happel: Bir zamanlar destan yazardı" dosyalarıyla TamSaha'nın Mart sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...