Subscribe Twitter Twitter

24 Mart 2012

Scholes ve Tevez


Bu sezon La Liga kadar olmasa da iki kutuplu bir hal aldı Premier Lig. Manchester'ın iki devi City ve United'ın sahadaki kapışmaları oldukça izlenesiydi. Sezon sonu yaklaştıkça FM tabiriyle "Mind games" (akıl oyunları) dahil olmaya başladı işin içine. City'de Vieira'nın söylediğine kısmen hak veriyorum açıkçası. Cleverley sezona öyle iyi bir başlangıç yapmıştı ki, kimse Scholes'un yokluğunu o kadar da aramayacak gibi duruyordu. Ne var ki Cleverley'nin uzun süreli sakatlığı, orta sahadaki bu boşluğu derinleştirdi. Ferguson'a da Scholes'a tekrar sarılmak düştü. Scholes gibi bir adamın yerini %100 doldurmak elbette ki kolay bir durum değil ama  bu geri dönüşün içinde şanssızlık da var diyebiliriz.

Öte yandan City'de Mancini'nin Tevez'i geri çağırması aslında ilk değil. Onun problemli karakterinin Mancini de en az herkes kadar farkında. Şimdiye dek Tevez ne zaman Manchester şehrini sevmediğini, ailesini özlediğini ve ayrılmak istediğini açıklasa Mancini her daim bir şekilde onu takımda tutmayı başardı. Hatta en sonunda onu kaptan da yaptı. Çünkü City henüz oturmamış bir takımdı ve Tevez'e çok ihtiyacı vardı Mancini'nin. Bu sezon derli toplu bir kimlik bulan City'de Tevez'e duyulan ihtiyaç da eskisi kadar olmayınca o olaylı Bayern maçından sonra  Arjantinli'yi kadro dışı bırakmak için çok düşünmedi Mancini. Aradan geçen aylarda City Premier Lig liderliğini korudu fakat takım sezon başındaki formundan biraz uzaklaştı. United'ın da amansız takibi devam ederken Mancini yine eski silahına döndü elbet. 

Ben açıkçası Mancini'nin Tevez'e sarılışına şaşırmadım. Ama Vieira ve Ferguson arasındaki atışmada lafı kim daha güzel koydu diye sorsalar herhalde oyların çoğu Ferguson'a gider. En azından Sir'ün hareketi karaktersizlik barındırmıyor açıkçası. Bir daha o oyuncunun yüzüne bile bakmayacağını ima edip ilk sıkıştığı anda geri çağırmak öyle basit bir zeytin dalı meselesi değil, İtalyan kurnazlığı.

Yine de böyle şeyler Manchester derbisinde artık kaçınılmaz. Ve bence fena da olmuyor hani. Nitekim La Liga gibi bir ligde koskoca El Clasico varken Premier Lig'e gittikçe daha kızışmalı hal alan bir Manchester derbisi yakışır.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...