Subscribe Twitter Twitter

4 Ekim 2011

TamSaha Ekim



TamSaha dergisinin Ekim sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 84. sayısında, Galatasaray'dan Atletico Madrid'e Türkiye'nin bonservis rekorunu kırarak transfer olan Arda Turan, ülke futbolundaki yabancı hayranlığı hakkında ilginç açıklamalar yapıyor: "Biz 50 bin dolarımızı alamazken, yabancılar helikopter bakıyordu..."
İngiltere, İspanya ve Fransa gibi dünyanın en kaliteli liglerinde oynayan, kupalar kaldıran, Fildişi Sahilleri Millî Takımı ile Dünya Kupası finallerinde mücadele eden uluslararası bir tecrübe abidesi. Bu sezon başında geldiği Trabzonspor'da takımın hem beyni hem de ruhu gibi oynuyor. Büyük tecrübesiyle takımını çekip çeviren siyahî oyuncu, sahadaki canhıraş mücadelesini küçük yaşlarda edindiği bir futbol ilkesine bağlıyor. Didier Zokora: "Kendime değil, takımıma oynarım..."

Adı Trabzonspor'la özdeşleşip kaptanlık bandını takan bir oyuncuyken 28 yaşında Fransa'nın Toulouse takımına transfer oldu. Bu tercihi para için yapmadığını, çünkü Trabzonspor'da kazandığından daha düşük bir meblağa imza attığını anlatıyor. Umut Bulut: "Kafam artık çok rahat..."

Futbola babasının çalıştırdığı bir Alman takımında başladı ve son olarak Stuttgart formasını giydikten sonra 1.5 yıl önce Ankaragücü'ne transfer oldu. Bir ön libero alarak tükenmek bilmeyen hırsı, kuvveti ve enerjisi ile rakibi bıktırıcı bir özelliği var. Alman sistemiyle yetişmiş bir oyuncu olarak da dikkatle dinlenmesi gereken sözleri var. Kağan Söylemezgiller: "Almanların üstünlüğü taktiksel disiplin..."

Almanya altyapısından gelip Millî Takım'ın gelecek yıllardaki yıldızlarından olmaya aday Beşiktaşlı Burak Kaplan, bir gün yeniden Bundesliga'ya dönmeyi amaçlıyor: "Hem virtüöz hem golcü..."

Kadın A Millî Takımımızın başarılı oyuncularından biri ve kadınların futbol oynamasının çok doğal karşılandığı bir yerden geliyor. Babasının elinde tutup futbola yazdırdığı genç oyuncu, Almanya'da başladığı futbola Türkiye'de devam ediyor. Cansu Yağ: "Türkler kadın futbolcu görünce şaşırıyor..."

Ayrıca, "Milli Takım: Ağır aksak hedefe", "İstikrar abidesi Almanya", "Şampiyonlar Ligi: Avrupa'da horon", UEFA Avrupa Ligi: Yuvasının Kartalı", "Avrupa Şampiyonası Tarihi: Misafir umduğunu, ev sahibi kupayı...", "Transfer Dosyası: Taşıma suyla dönen değirmen", "Transfer dosyası: Avrupa'da bonkör yaz", "Bank Asya 1. Lig: Yeni oyuncuya hücum", "Euro 2012 Elemeleri: Dört takım bileti kaptı", "Futbol Ekonomi: Pizza dükkanı açıldı!", "Javier Pastore: Paris'te son tango!", "Kral öldü, yaşasın yeni kral mı?", "Juventus'un da Arena'sı var!", "Futbol Ekonomi: Manchester'in şehir ışıkları", "Futbol ateşi kızgın kumlarda", "Bu maçlara abaküs yetmedi!" dosyalarıyla TamSaha'nın Ekim sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...