Subscribe Twitter Twitter

28 Ekim 2011

Gaitan - Di Maria - Simao


Sabah sabah şöyle bir gazetelere bakınayım dedim ve Telegraph'taki habere takıldım. Manchester United, Benfica'nın 23 yaşındaki sol kanat ve orta saha oyuncusu Gaitan'ı Ocak ayında transfer etmek için yaklaşık 45 milyon €'yu gözden çıkarabilirmiş. Ferguson potansiyeli görmüşse alabilir adamı, bunda da çok büyük bir haber niteliği yok zaten ama takıldığım nokta başka. Büyük Portekiz kulüplerinin çok iyi becerdiği bir iş olan transfer döngüsünü Benfica'nın da nasıl işlettiği burada önemli olan.

Gaitan Benfica'ya geçen sezonun başında 8,4 milyon €'ya gelmişti. Sadece bir sezonluk performansının ardından  hakkında konuşulan rakam bunun neredeyse 5 katı. Gaitan kulübe adım atarken Benfica'lı yöneticiler bir yandan da Di Maria'yı 33 milyon €'ya Real Madrid'e gönderiyordu. Di Maria, 2007 yazında sadece 8 milyon €'ya transfer edilmişti. O ise yine tam o zamanlarda Atletico Madrid'e 20 milyon € karşılığında satılan Simao'nun yerini doldurmakla görevliydi. Simao'nun 2001 yazında gelirken bonservisi sadece 4,5 milyon € idi. Örnekler başka mevkiler için de çoğaltılabilir ama kısacası gidenin her zaman kaliteli bir halefinin olduğu, gelenin gideni aratmadığı ve kârlılığın her daim göze battığı düzgün bir futbolcu ocağı gibi Benfica. Bu işi bugün onlardan daha iyi beceren bir kulüp varsa da rakip Porto, ki o da başka bir yazıya kalsın...

Bu arada Di Maria ve Simao'nun aksine Gaitan'ın menajeri Jorge Mendes değil! Hatta içinde Aytekin Erayabakan ve İlhan Mallı adlı iki Türk asıllı Alman menajerin bulunduğu Pro Soccer 24 adlı bir şirket. İnsanın aklına hemen bu şirketin portföyündeki oyuncuların Türk kulüpleri ile olan transfer dedikoduları geliyor. Zira bizim basın menajerin 'bizden' olduğunu duyunca dedikoduyu bir kat daha abartıyor malum... Pro Soccer 24'e mensup bazı futbolcuların isimlerini yazıp noktayı koyayım: Jose Antonio Reyes, Oscar Cardozo, Lassana Diarra, Fernando Gago, Daniel Güiza, Mehmet Ekici ve hatta Orhan Gülle.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...