Subscribe Twitter Twitter

13 Kasım 2012

Messi, Villa, Vilanova


Dünya üzerindeki en gözde futbol takımı da olsanız, çok az rakibin antikor üretebildiği bir oyun ekolüne de sahip olsanız, bir sürü çocuğa Avrupa futboluna dair ilham da verseniz, neredeyse her kesimden insana takım olarak sempatik de gelseniz bir şeyler ters gidebiliyor. Sahadaki her oyuncusu tek başına yıldız, birlikteyken ise paha biçilmez olan Barcelona'dan bahsediyorum. O birlikten de artık iyice göze çarpan bir çatlak çıkabiliyor.

Messi ve Villa'nın arasındaki soğukluk bir süredir Marca'nın manşetlerinde yer alıyor. Gazete olarak bu ikilinin birbirlerine karşı her türlü hareketini mimiklerine dek takip eder haldeler. Eylül ayında Barcelona'nın Granada'yı 2-0 mağlup ettiği maçı izleyenler hatırlayacaktır. Maçta futbola dair sıra dışı bir durum yoktu ama garip olan, o güne dek her daim güleryüzlü ve sevecen halleriyle gördüğümüz Messi'nin üzerindeki gereksiz sinirdi. Alexis, Thiago, Villa demeden girişmiş ve birkaç kez abartılı tepki vermişti. Futbol dünyasının bir numaralı adamını 8 yıllık kariyerinde ilk kez böyle görünce kolay unutmuyor insan. Ama gelin görün ki bu isimlerden Villa'yı, Celtic'e yenildikleri maçta saha ortasında kendisine pas vermek yerine şut çektiği için eleştirince Marca anında manşeti attı. Son oynanan Mallorca maçında ise Messi'nin attığı ilk golde Villa'nın onu tebrik etmeye bile gitmemesini kaçırmamışlar.

11 maçta yalnızca 2 puan kaybetmiş bir takım için bu tarz bir olay zincirine "sorun" demek bile fazla gelebilir. Ama olur da işler tersine gitmeye başlarsa bu ufak kızarıklığı başta Marca olmak üzere medya da güzelce kaşır ve Vilanova'nın merhem sürmesi gereken bir yara açılır. Tıpkı sezonun başlarında Mourinho ile Sergio Ramos arasında yaşananlarda olduğu gibi...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...