Subscribe Twitter Twitter

29 Temmuz 2012

Mourinho, Nuri, Wenger


Nihayet uzun süredir beklenen makus kaderi Mourinho açıkladı ve Nuri Şahin'i yeni sezon kadrosunda düşünmediğini net bir biçimde açıkladı. Kaleciler ve genç oyuncular haricinde 20 kişilik çekirdek bir kadro var Portekizli'nin aklında. Olabildiğince az ve öz bir kadro istediği bariz. Bu yapılanmanın üzerine de B takımdaki gençlerin kendilerini daha iyi gösterebileceğini düşünüyor. Çok benzer bir yaklaşımı 2006/07 sezonu başlangıcında Chelsea'de de aynı düşünceyle uyguladığını hatırlatmakta fayda var. O günlerde takımını 50 yıl aradan sonra üstelik 2 sezon üst üste şampiyon yapmış bir adamın egosunu taşıyordu elbette. Hatta akıl oyunları bazında da ligde onun eline su dökebilen yoktu, ki Alex Ferguson bile sessiz kalmakla yetiniyordu. Nitekim Mourinho'nun kumarı tam olarak tutmadı. Ligde Man. United'ın 6 puan arkasında kalınırken Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool engeli geçilemedi. Sadece United karşısındaki FA Cup kaldı o sezondan yadigâr.

Mourinho, bu yaklaşımı 2 sezonu geride bıraktığı R. Madrid'te uygulayınca sonuç ne olacak bilinmez. Inter'de bunu göremedik zira sadece 2 sezon kalabildi Milano'da. Ama geçtiğimiz sezon onun Real Madrid'inde tüm kupalarda 30 maç barajının üzerine sadece 15 oyuncunun çıktığını düşünürsek, Mourinho'nun malum anlayışını halihazırda uyguladığını anlayabiliriz. Bu durumda sırasıyla 12 ve 10 kez sahaya çıkan Hamit ve Nuri'nin gönderilişi zaten sürpriz değil.


Mourinho'nun "az ve öz" anlayışının ilk kez görüldüğü sezon Nuri Şahin'in de B. Dortmund'taki gidişatı sekteye uğruyordu. Bu şekilde 2007/08 sezonunda Feyenoord'un yolunu tutan Nuri, böylece Dortmund'ta onu A takıma çıkaran Bert van Marwijk ile yeniden buluşuyordu. O zamanlar 20 yaşını bile yeni doldurmuştu Nuri ve o doğru Feyenoord hamlesi ile golleri ve asistlerine geri döndü. Dortmund'a geri geldiğinde yanında Jürgen Klopp'u buldu ve sonrasında Dortmund'un başarı hikayesi en keyifli anlarını yazdı zaten. Bu iki teknik adam ile Nuri'nin futbolu ilk önemli gelişmelerini gösterdi kısaca.

Feyenoord'ta van Marwijk ile tekrar futbola dönen Nuri'yi şimdi de Arsene Wenger istiyor. Bir başka genç oyuncu uzmanı ve yetiştiricisi... Nuri henüz 24 yaşında ve gençlik dönemini geride bırakıp olgunluk evresine geçmek üzere. van Marwijk'in ellerinde önemli bir evresini başarıyla geçmiş, gerisini de getirmeyi bilmişti. Şimdi yeni bir evrede Wenger'in tedrisatına girişi, Nuri'nin kariyerini tekrar istenen ve beklenen seviyeye getirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...