Subscribe Twitter Twitter

29 Mayıs 2012

Çamurun Dibi Yok


Bu sezon Messi 73 gol atmış, Manchecter City efsanevi bir şampiyonluk kazanmış, Montpellier destan yazmış, Chelsea mucizeyi başarmış, Juventus küllerinden doğmuş vesaire... Dönüp dolaşıp biz yine nasıl oluyorsa şike konuşuyoruz bir şekilde! 3 Temmuz'dan sonraki ilk birkaç ay çeşitli kara senaryolara maruz kaldık, ardından da bu pisliğin nasıl halı altına süpürülmeye çalışıldığına. Derken iddianame yazıldı ama bu sürede "halı altı" operasyonu da hız kazandı. Davalar başladıkça hızını artırdı ve nitekim hiçbir kulübün büyük bir ceza almayacağını henüz davalar sonuçlanmadan biliyoruz artık. Ama ateşi başlatan asıl sorunun cevabı hakkında hiçbir kesin bilgiye sahip değiliz. Şike yapıldı mı, yapıldıysa ne şekilde yapıldı, kimler yaptı?

Hadi bizimki kara mizah... Tam diyorum ki ne güzel ligler bitti, biraz kafa dinleriz, zaten Euro 2012 de var, direk ona kanalize oluruz... Hayatımın kafadan son 12 yılında bir ilktir bu arada liglerin bitişine sevinmem. Ama bu sefer de İtalya'dan gelen haberler gündemi coşturdu! Neyse ki oradaki sürecin gerek federasyon gerek İtalyan yargısı tarafınca bizdeki kadar uzamayacağını artık konuyla biraz alakalı herkes biliyor. Birkaç güne olay genişler, birkaç haftaya da cezaları öğreniriz birer birer.


Yalnız İtalya'nın da başbakanı enteresan adammış. "Futbolu 2-3 yıl durduralım" demiş Mario Monti. Orada durduralım derler, burada gerekirse 5 yıl Avrupa'da oynamayıverelim diye konuşurlar. Kimse bu sürede ne yapacağını, neleri nasıl çözeceğini konuşmuyor ama nedense.

Asıl anlamadığım nokta; hadi bizde suç var ama kesin bilemiyorsun, dolayısıyla cezası da olmuyor gibi bir şey. Önümüzdeki yıllarda artık şike veya teşvik görmeyiz diyemiyoruz. Ama İtalya'da sapına kadar cezayı da basıyorlar, hem de hemen. Üstelik bu futbolcular yılda milyon €'lar kazanan adamlarken ne işleri oluyor halen bahisle şikeyle? 800 tane koyunu olan bir çoban fazladan bir koyun için bunca hileye fesada karışıp bütün köyü ateşe atabilir mi? Atabiliyormuş demek ki...


Son olarak buradaki "köy" olan Lazio'nun cezası Juventus'unki gibi olursa geri dönüşü onlar kadar kısa zaman almayacaktır bu arada. Ne Juve kadar taraftar kültürü, ne de onlar kadar köklü tarihleri var. Fiorentina ve Napoli de çeşitli sebeplerle alt liglere düştü ama bu iki unsurun varlığı ve elbette doğru yönetim politikalarıyla tekrar Serie A'ya yükseldi. Çanlar artık Lazio için çaıyor diyebiliriz. Bir de ne olur bari bu çamur Conte'ye sıçramasın. Yazık artık o camiaya... Adam onca sempati kazanmışken kendi adıma bir kez daha kandırılmış olmak istemem.

1 yorum:

Hdtvizler.com dedi ki...

Yazınız cok güzel olmuş. Türkiye'de bundan sonra şike'nin önünü acmışlar ve şike yapmak neredeyse resmi hale gelmiş nedeni nedir diye sorma arkası güçlü olanlar galip geldi. Ben Türkiye'de maç izlemek için takımlarının beşinde gidenlere ve takımları için para harcayan garip vatandaşa acırım Benim için türk futbolu bitmiştir aklı olan maç izlemesin derim. Bu sözlerim sadece fenerbahçe için değil 3 büyük takım ve türk futbolu bir arada olmuyor olursa böyle olur buyrun size süper lig hayırlı olsun....

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...