Şu gol sevinçlerine getirilen sınırlandırmayı adamakıllı düzene sokamadılar bir türlü. En son Messi R. Santander’e attığı golden sonra formasının altına yazdığı mesaj ile annesinin doğum gününü kutladı. Sonuçta “Mutlu yıllar anne” cümlesi federasyona ne derece ters gelmişse artık Messi’ye 2500 € para cezası vermişler. Hakem maç esnasında kart göstermemişti ama bu duruma raporunda yer verince ceza geldi. Dünya Kupası finalinde Dani Jarque’ye “aramızdasın” mesajı ileten Iniesta’nın durumu daha ironik. O sarı kartı anında görmüştü.
Gol atan adam Di Canio’nun Nazi selamı gibi uç bir hareket yapabilir veya ne bileyim abartıp taraftarların üstüne falan atlayabilir. O zaman sarı karta tamam ama yukarıdaki örneklerde buna ceza vermenin manası ne? Dünya Kupası finalinin hakemi Howard Webb Iniesta’nın atletinde yazan şeyin manasını biliyor muydu mesela? Ki o anın posteri odamın duvarını süsler halen. Çok uç bir sevinç olmadığı sürece kart falan göstermezsin, maç sonrasında toplanır icabına bakarsın. Küfür mü etmiş, ırkçı bir mesaj mı vermiş yoksa masumane bir kelam mı etmiş? Ona göre sonuca varırsın ama böylesi çok önyargılı görünüyor. Muhtemelen bugün bu kural esnetildiği anda yarın sponsorların işine gelmeyecek mesajlar görmekten korkuluyor. Veya en düz mantığı şu ki, gol sevinçlerinden sonra illaki forma üzerindeki Adidas, Nike, Bwin, Fly Emirates gibi markaları illa da görmek zorunda bırakılıyoruz.
Benim gibi birçok futbolsever maçları sadece taktiksel olarak veya takımı tuttuğu için izlemiyor. Futbol artık çoğu kişi için bir hikaye ve futbolcular bunun başkahramanları. Dolayısıyla onların nasıl sevindiği, ne demek istediği bile gayet çok şey ifade edebiliyor. Bunun önü kesinlince de futbolun bir rengi eksik kalıyor. Sadece 4-3-3’ün uygulanışını izlemeye dönüyor olay.
0 yorum:
Yorum Gönder