Subscribe Twitter Twitter

21 Aralık 2010

Kupaların Efendisi: Eto'o

Guardiola 2008 yazında Barcelona'da göreve geldiğinde takımdan göndermek istediği futbolcular arasındaydı Eto'o. Bir şekilde La Masia'ya tutundu tekrar. Bu nokta, belki de hayatındaki en önemli anlardan biriydi. Çünkü kulübün tarihine geçen ve 6 kupayla kapanan bir sezonun başrol oyuncularından biri olacaktı. Ne var ki bu 6 kupanın sadece üç tanesinde payı vardı Eto'o'nun. 2009 yazında Ibrahimovic'le takas edilmek uğruna Inter'e yollanacaktı. Bu değişimden kârlı çıkacak ilk kişi olarak görülmüyordu. Ama o inat edercesine Inter'de de üç kupayı birden havaya kaldırdı.

İki sezonda iki farklı ligde 6 büyük kupa... Daha ne istesin ki? Geçtiğimiz haftasonu, bu sefer malum transferden dolayı mahrum kaldığı Kulüpler Dünya Kupası'nı da eline aldı Kamerunlu. Ülkesinin formasıyla Arfika Uluslar Kupası ve Dünya Kupası'nda attığı goller de eklenince Afrika'da Yılın Futbolcusu seçilmesi neredeyse kaçınılmaz oldu.

Barcelona'daki ortamı çok özlediğine eminim. Hatta izinli olduğu bir gün idmanlarını ziyarete de gitmişti. Ama şu son iki sezonda oradaki arkadaşlarından çok daha fazla kupa kazandı Eto'o. Ne Ibrahimovic veya Ronaldo kadar kibirli ve bireysel, ne de birçokları gibi takım oyununda tamamen eriyecek kadar düz. Gerektiğinde solo yapmasını iyi bilen, ama bunun yerine mükemmel bir orkestrada virtüöz olmayı tercih eden bir yıldız olarak tarihe kazındı Eto'o...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...