Subscribe Twitter Twitter

2 Mart 2009

İhtiyar Heyeti

Milan'ın takımdaki oyunculara gösterdiği vefa örnek gösterilecek cinstendir, kolay kolay sırtlarını dönmezler futbolcularına. İşte Milano ekibi aynı saygıyı ve özeni 30'unu devirmiş ve sönmeye başlamış yıldızlara da biraz fazla göstermeye başlayınca problem oluyor sanki artık. Tabiî ki bunu yaparken taş gibi işleyen Milan Lab'a olan güvenlerini de göz ardı etmemek gerek. Kulübün sadece son 3 yılda para verip aldığı ve bel bağladığı Zambrotta, Shevchenko, Emerson, Favalli, Oddo, Ronaldo gibi oyuncular hep 30 yaş üstüydü. Performanslarının da maliyetlerini yeterince karşıladığını söylemek güç bu oyuncuların. Hadi bu sezon başında, olmadı ara transferde gelecek vaad eden ve önümüzdeki yıllarda takımın önemli bir parçası olabilecek birini alırlar diye düşündük ama anca reklam kokuları arasında 33'lük Beckham transfer edildi, o da birkaç maç iyi oynayınca neredeyse kahraman ilan edildi.

"Soyunma odasında 35'lik adamların arasında kiminle muhabbet edecek ki?" diye konuşmuştu bu sezon Milan'dan Bordeaux'ya kiralık giden Gourcuff'un babası (ki aynı zamanda menajeri oluyor). Genç Fransız, Milan'daki 2 sezonunda beklenen patlamayı yapamamıştı ama bu sezon Bordeaux'nun ligdeki başarısında kilit rol oynuyor. Ayrıca Fransız ekibi, belli miktarda bir transfer ücreti ödeyerek oyuncunun bonservisine sahip olma hakkına da sahip.

Şimdi bir takım düşünün ki kadrosundaki 29 futbolcudan (ki bunların 4'ü ligde riske edilmeyecek derecede tecrübesiz) 15 tanesi 30 yaşını devirmiş. Bu yaştaki futbolcudan verim alınamaz mı peki? Gayet alınabilir ama kadronun çoğunluğu bu yaşlardaysa o takımdaki motivasyonun, enerjinin, kazanma hırsının en üst düzeyde olmasını bekleyemezsiniz.

Sonuç olarak Milan'ın gerçek anlamda bir değişime ihtiyacı olduğu bana göre artık ortada. Hatta bu değişim; yeni Gourcuff'ların soyunma odasındaki muhabbetlere adapte olmalarındaki problemi acilen ortadan kaldıracak kadar radikal, ayrıca takımın iskeletini derinden sarsmayacak ve fayda sağlayan futbolcuları etkilemeyecek kadar da dengeli olabilmeli. Kısacası Galliani'nin bir satranç ustası kıvamında strateji belirlemesi gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...