Subscribe Twitter Twitter

18 Kasım 2012

Rivaldo'dan Ibrahimovic'e


Ibrahimovic'in İngiltere'ye attığı gole ne demek lazım bilemedim. Her ne kadar karakterini sonuna kadar sorgulasak da enteresan futbolcu. "Onun gibisi yoktu" dedirtecek cinsten; beğenin ya da beğenmeyin öyle.

Ibra'nın attığı 30 metreden attığı rövaşata golün estetik açıdan bir nebze alt, fakat önem açısından birkaç gömlek üst versiyonunu 2001 Mayıs'ından Rivaldo Valencia'ya atmıştı. İzleyenler unutamaz zaten. Ligin son haftası... 5. sıradaki Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için kendisinden 3 puan önde 4. sırada bulunan Valencia'yı mutlaka yenmek zorunda. Dakikalar 89'u gösteriyor ama durum halen 2-2. Derken kaleye sırtı dönük halde ceza yayının hemen üstünde bekleyen Rivaldo'ya orta sahadan uzun bir top geliyor ve topu ölü bir noktaya tam tadında bir hızda gönderiyor Brezilyalı. Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ne katıldığında delicesine sevindiği yıllar da vardı işte...


O son dakika golünün anlamını birçok kişi hatırlar ama o golün ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray için nelere mâl olduğunu pek azı bağdaştırır. Malum, Fenerbahçe'nin sıfır çektiği ve Galatasaray'ın Lucescu ile ikinci gruptan çıkmayı kıl payı kaçırdığı sezon... Her iki grupta da temsilcilerimizin rakipleri arasında Barcelona da vardı. Fenerbahçe ilk maçında Barça'ya evinde 3-0 ile boyun eğmişti ve sonrasında Leverkusen ve Lyon ile oynadığı maçları da kaybetmişti. Nou Camp'taki son maçın 90+2. dakikası golsüz devam ederken Rivaldo, Rüştü'nün koruduğu kaleye şaka gibi bir frikik golü bırakıveriyordu.

İkinci tur grup maçlarında ise Galatasaray oynadığı ilk 5 maçın tamamını berabere bitirmişti. Bunlardan ikincisinde Nou Camp'ta Barça karşısında ilk devreyi 2-0 önde kapatsa da ikinci yarı Saviola'nın iki golüne engel olamamıştı. Ali Sami Yen'deki son maç ise yine Barcelona'ya karşıydı ve bir anlamda aynı sahada iki sezon Milan'a karşı oynanan maçla aynı kaderi yansıtıyordu. Zira galibiyet Galatasaray'ı lider olarak çeyrek finale taşıyacakken, bunun haricindeki her türlü skor temsilcimizi grup sonuncusu yapacaktı. Luis Enrique'nin golü Barça'yı üst tura, Galatasaray'ı da grubun sonuna gönderse de maç sonunda taraftar her iki takımı da alkışlıyordu.

13 Kasım 2012

Steven Gerrard


Yarın 100. milli maçına çıkmaya hazırlanan Gerrard'ın İngiltere formasını ilk giyişi... Yıl 2000, yaş 20...

Messi, Villa, Vilanova


Dünya üzerindeki en gözde futbol takımı da olsanız, çok az rakibin antikor üretebildiği bir oyun ekolüne de sahip olsanız, bir sürü çocuğa Avrupa futboluna dair ilham da verseniz, neredeyse her kesimden insana takım olarak sempatik de gelseniz bir şeyler ters gidebiliyor. Sahadaki her oyuncusu tek başına yıldız, birlikteyken ise paha biçilmez olan Barcelona'dan bahsediyorum. O birlikten de artık iyice göze çarpan bir çatlak çıkabiliyor.

Messi ve Villa'nın arasındaki soğukluk bir süredir Marca'nın manşetlerinde yer alıyor. Gazete olarak bu ikilinin birbirlerine karşı her türlü hareketini mimiklerine dek takip eder haldeler. Eylül ayında Barcelona'nın Granada'yı 2-0 mağlup ettiği maçı izleyenler hatırlayacaktır. Maçta futbola dair sıra dışı bir durum yoktu ama garip olan, o güne dek her daim güleryüzlü ve sevecen halleriyle gördüğümüz Messi'nin üzerindeki gereksiz sinirdi. Alexis, Thiago, Villa demeden girişmiş ve birkaç kez abartılı tepki vermişti. Futbol dünyasının bir numaralı adamını 8 yıllık kariyerinde ilk kez böyle görünce kolay unutmuyor insan. Ama gelin görün ki bu isimlerden Villa'yı, Celtic'e yenildikleri maçta saha ortasında kendisine pas vermek yerine şut çektiği için eleştirince Marca anında manşeti attı. Son oynanan Mallorca maçında ise Messi'nin attığı ilk golde Villa'nın onu tebrik etmeye bile gitmemesini kaçırmamışlar.

11 maçta yalnızca 2 puan kaybetmiş bir takım için bu tarz bir olay zincirine "sorun" demek bile fazla gelebilir. Ama olur da işler tersine gitmeye başlarsa bu ufak kızarıklığı başta Marca olmak üzere medya da güzelce kaşır ve Vilanova'nın merhem sürmesi gereken bir yara açılır. Tıpkı sezonun başlarında Mourinho ile Sergio Ramos arasında yaşananlarda olduğu gibi...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...